یکی از اصلی ترین لوازم آزمایشگاهی ، شیشه آلات آزمایشگاهی است. برای ساخت این لوازم، از شیشه های مختلفی استفاده میشود. هر کدام از این شیشه ها دارای کاربرد های مختلف و ویژگی های خاصی هستند. در این مقاله قصد داریم چند مورد از رایج ترین انواع شیشه آزمایشگاهی را بررسی کنیم.
همانطور که می دانید ظروف آزمایشگاهی در ابعاد و اشکالی مختلفی ساخته می شوند. نکته حائز اهمیت در مورد این ظروف مقاومت و داشتن استحکام بالا در برابر حرارت و ضربه است. همچنین شفافیت و قابل استریل بودن نیز بسیار فاکتور مهمی است. به همین دلیل بیشتر این ظروف از جنس شیشه بروسیلیکات، سیلیکونیزه، سودا لایم، اکتینیک و کوارتز است.
شیشه بروسیلیکات (پیرکس)
شیشه بروسیلیکات تحت عنوان های تجاری پیرکس (pyrex) و کیمکس (kimax) شناخته می شود. این نوع شیشه از قدیمی ترین و رایج ترین نوع شیشه برای ساخت شیشه آلات آزمایشگاهی است که شفافیت بالایی دارد و مقاومت مناسبی در برابر حرارت و گرما دارد. همچنین مقاومت خوبی در برابر خوردگی و آسیب های شیمیایی دارد و همین دلیل باعث شده اکثر شیشه های آزمایشگاهی از جنس بروسیلیکات ساخته شوند.
برای خرید ظروف آزمایشگاهی پیرکس اینجا کلیک کنید.
شیشه کوارتز(سیلیس)
این نوع شیشه که با نام سیلیس هم شناخته می شوند، از واکنش ناپذیر ترین نوع شیشه های آزمایشگاهی هستند. این ظروف شفاف هستند و خاصیت حرارتی ویژه ای دارند.
در صورتی که قصد انجام آزمایشی را دارید که احتیاج به بازه های حرارتی مختلف است، این نوع شیشه ها مناسب هستند، چرا که انبساط حرارتی کمی دارند و استفاده از آنها در هر دمایی مجاز است. کاربرد شیشه های کوارتز برای اندازه گیری، نگهداری، مخلوط کردن، تقطیر، آزمایشات اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی استفاده می شود. لازم به ذکر است که شیشه های کوارتز گران تر از باقی شیشه های آزمایشگاهی هستند.
سودا لایم
شیشه آلات سودا لایم بسیار مقرون به صرفه و ارزان تر از بقیه شیشه های پلاستیکی هستند. این نوع شیشه معمولا برای شیشه های پیپت، مزور و فلاسک های حجمی استفاده می شوند. این شیشه ها اغلب شکننده هستند، نقطه ذوب کمی دارند و در برابر شوک حرارتی مقاومت زیادی ندارند.
اکتینیک
این نوع شیشه آلات به رنگ قهوه ای یا کهربایی هستند. کاربرد این ظروف برای جلوگیری از تغییرات شیمیایی ناشی از نور اشعه مادون قرمز، اشعه ماورا بنفش و نور مرئی است.
ظروف شیشه ای سلیکونیزه
برای جلوگیری از جذب املاح در سطح شیشه و افزایش آبگریز بودن، شیشه آلات آزمایشگاهی را سیلیکونیزه میکنند. این عمل برای کار با نمونه های چسبنده با غلضت کم بسیار مهم است.
[contact-us]
پاسخ به متداول ترین سوال ها
[wp-faq-schema accordion=1]
پانوشت: انواع شیشه های آزمایشگاهی , ظروف آزمایشگاهی , شیشه آلات آزمایشگاهی, بالن آزمایشگاهی , شیشه بروسیلیکات , شیشه پیرکس , قیمت شیشه آلات آزمایشگاهی , تجهیزات آزمایشگاهی
بدون دیدگاه